Nieuws

Huurfietsen van Donkey Republic moeten weg uit openbare ruimte

Foto Rick Vermin van fietsenrek aan Weesperzijde

GroenLinks is voor fietsen en komt op voor de belangen van fietsers. Daar horen fietsparkeerplaatsen bij en hieraan ontbreekt het helaas op vele plekken in Amsterdam . Daarom vroegen we ons als GroenLinkse fracties in Amsterdam Oost, West en Zuid af of de commerciële activiteiten van Donkey Republic niet hun doel voorbij schieten. In tegenstelling tot andere fietsverhuurders gebruikt Donkey Republic de openbare ruimte als stalling. Dat is niet te bedoeling wanneer er al te weinig stallingsplekken voor gewone fietsen van bewoners te vinden zijn. We stelden daarom gezamenlijk schriftelijke vragen aan onze respectieve dagelijkse besturen.

Lees verder

GroenLinks wint in Oost, Nevin vertrekt naar Den Haag

Nevin wormenhotel Zeeburgereiland GFT bewoners

Wauw, wat een uitslag!!!! Hiermee kunnen we hopelijk Nederland gaan veranderen! Het slechte nieuws is natuurlijk wel dat Nevin Özütok, Dagelijks Bestuurder namens GroenLinks, Oost gaat verlaten om landelijk haar goede werk voort te zetten. Als haar fractiegenoten feliciteren we Nevin van harte met haar zetel in de Tweede Kamer en wensen haar veel succes!

Lees verder

Nevin blogt: versoepeling van de bijstandsregels in Oost

Nevin Ozutok blogt regelmatig over haar werk als (nu nog) dagelijks bestuurder in Amsterdam Oost. Alvorens ze naar Den Haag vertrekt, had ze een verlanglijstje met zaken die ze nog wilde regelen. Op nummer één: een versoepeling van de regels van de bijstand.

Lees verder

Pagina's