Willen jullie je voorstellen?
Jantien: Ik heb in allerlei delen van Amsterdam gewoond, en de laatste 7 jaar in IJburg. Oost is voor mij speciaal omdat daar mijn eerste kind is geboren. Ik heb mijn hele studie en opleiding in Amsterdam gedaan, maar nu werk ik in Leiden als internist ouderen. 

Loes: Ik ben nog net geen 60 en woon al meer dan de helft van mijn leven in Amsterdam Oost. Brune is mijn hond, die heel lief is, maar niet alleen kan zijn. Dus meestal kom je me tegen met mijn hond. Ik werk als klinisch psycholoog bij Jellinek, verslavingszorg. In mijn vrije tijd loop ik een beetje hard, al is het een beetje langzaam. 's Morgens vroeg zwem ik in de Entrepothaven het hele jaar door. 

Rosalie: Ik ben voor mijn studie, zo ongeveer vijf jaar geleden, verhuisd naar Amsterdam. Ik ben begonnen in de Pijp, maar woon al 2,5 jaar met veel plezier in de Plantagebuurt. Laten we niet de discussie starten of dat Oost of Centrum is, zelf noem ik het namelijk Oost. Afgelopen juni heb ik de master politieke communicatie afgerond, momenteel werk ik nog bij brouwerij Troost de Pijp! 

Wat is je favoriete plek in Oost?
Jantien: pff zo veel. De Ringdijk en dan de Diemerzeedijk richting Muiden.

Loes: Het paadje in het Flevopark langs het Nieuwe Diep waar een rijtje dijkhuisjes staat.

Rosalie: Studio/K vind ik zelf een hele leuke plek. Gerund door studenten, fijne plek om een drankje te doen of om naar een film gaan (iets wat ik graag in mijn vrije tijd doe). 

Waarom zijn jullie organiser geworden?
Jantien: Ik denk dat het enige duurzame antwoord op rechtse radicalisering is: het gesprek met de ander aan te gaan. Of dat nu een linkse stemmer is, een persoon die niets (meer) met de overheid heeft of iemand met standpunten waar ik het echt niet mee eens ben. Misschien lijkt die aanpak een druppel op een gloeiende plaat, maar voor mij is het een manier om heel concreet een verschil te maken. Bovendien ben ik nieuwsgierig naar al die mensen achter de deuren. 

Loes: Met mensen praten over dingen die hen echt bezighoudt en wat ze echt belangrijk vinden doe ik graag. En het lijkt me ontzettend gezellig om dat met een groep GroenLinks-ers en PvdAers samen te doen.  

Rosalie: Ik ben het helemaal met Jantien en Loes eens! De connectie terug vinden met anderen. En hoe kan dat nu beter dan met mijn buren in gesprek gaan over mijn favoriete onderwerp: politiek. 

Waarom is huis-aan-huizen zo belangrijk en leuk?
Rosalie, Jantien en Loes: Het is wetenschappelijk bewezen dat in gesprek gaan met elkaar ervoor zorgt dat mensen hun mening kunnen veranderen. Of, en dat komt vaker voor, wordt na een gesprek iemand met een andere mening niet meer als 'vreemd' weggezet, maar is er meer respect. Bovendien kan een ronde langs de deuren voor onze fractieleden in de stadsdeelcommissie informatie opleveren over de buurten. Mensen onthouden dat je aan de deur bent geweest. Last but not least, is het leuk om uit je eigen bubbel te stappen en naar andere standpunten te luisteren.

📅 Hoe kan ik zelf bijdragen/meedoen?
Word vrijwilliger bij GroenLinks en kom eens een keer bij een huis-aan-huis actie kijken. Misschien is het wel wat voor jou. En als huis-aan-huizen je niet ligt, zijn er ook andere mogelijkheden om je in te zetten voor de partij. Alle beetjes helpen!

Heb je vragen of wil je je op een andere manier inzetten voor de partij. Laat het ons weten door te mailen naar amsterdamoost@groenlinks.nl