Imelda Tjon-Fo (1961) heeft al veel ervaring binnen GroenLinks; eerder was ze lid van de Deelraad van Amsterdam-Oost en daarna Provinciale Statenlid in Noord-Holland. Op dit moment is ze werkzaam bij UWV, waar ze zich bezig houdt met arbeidsvoorziening en het vergroten van het draagvlak voor vakbonden. Daarnaast is ze vicevoorzitter van het Surinaams Inspraakorgaan en voorzitter van de stichting Empowerment.

Ze is gemotiveerd om zich in de Stadsdeelcommissie in te zetten voor onder meer de luchtkwaliteit in de stad, beter aansluitend beleid voor mensen die leven in armoede of dakloos zijn, een toegankelijke woningmarkt en veel groenvoorziening.

Imelda heeft de gouden combinatie in zich dat zij zowel mensgericht is - gericht op de ervaringen van haar buurtbewoners en omgeving, politieke ervaring en netwerk heeft, en daarnaast een brede maatschappelijke ervaring en netwerk meeneemt. Zowel binnen het team van GroenLinks en voor de bewoners van Oost kan zij een verbinder zijn, die een brede groep mensen kan betrekken bij de uitdagingen in het stadsdeel.