Het zomer reces is voorbij en we zijn inmiddels een half jaar verder na de verkiezingen. Langzaamaan zit iedereen op zijn plek en kunnen we echt aan de slag met de uitwerking van het coalitieakkoord. Ik ben blij dat ik door kan met vrijwel dezelfde portefeuilles, door op de ingeslagen weg.

Groen, groener, groenst.
Als bestuurder heb ik afgelopen jaar stevig ingezet op de hoognodige vergroening van Amsterdam Oost. Van kleiner groen zoals geveltuinen tot hopelijk dit jaar nog maar liefst 2500m2 op de Piet Heinkade. Groen is belangrijk voor een leefbare stad en maakt tastbaar hoe GroenLinks het verschil maakt. Het begint steeds meer mensen op te vallen en het steekt ook steeds meer mensen aan om zelf met vergroening in hun buurt aan de slag te gaan. Daar helpen we als stadsdeel graag mee, dus als je een idee hebt, weet me te vinden!

Werkzaamheden
Jullie merken het waarschijnlijk zelf ook maar na jaren praten en voorbereiden zijn de werkzaamheden op een aantal belangrijke straten in Oost volop bezig. De Weesperzijde wordt een prachtige fietsstraat, net als de Linnaeuskade. De Eerste van Swindenstraat krijgt eenrichtingsverkeer voor de auto zodat we meer ruimte hebben voor voetgangers. Op die laatste waren helaas de bestaande bomen niet goed genoeg om de werkzaamheden te overleven, maar dat geeft wel de gelegenheid nieuwe bomen een zo goed mogelijk plek te geven zodat die kunnen uitgroeien tot monumentale bomen. Dat is nu een stapje terug voor straks een grote stap vooruit.
Ik ben heel benieuwd wat jullie straks vinden van deze straten als het allemaal af is.

Energiek
Heel veel mensen lijden onder de hoge energieprijzen en slecht geïsoleerde huizen. Ik ben oprecht trots op wat we samen met de Jungle en de Fixbrigade hebben bereikt. De Fixbrigade heeft al zoveel mensen geholpen en terecht heel veel aandacht in nationale media gekregen onder andere bij EenVandaag. Laatst kwam zelf onze minister voor Klimaat Rob Jetten zijn licht opsteken in Oost bij de Fixbrigade dus dat belooft nog wat.

Kortom er gebeurt een hoop en er is nog genoeg te doen. En gelukkig kan dat tegenwoordig ook weer met elkaar echt zien, dus ik hoop jullie snel weer tegen te komen!