Wij zijn blij en trots op onze Nevin! Onze dagelijks bestuurder Nevin Özütok staat op nummer 11 van kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

 

Nevin Özütok zit sinds 2010 namens ons in het DB van Stadsdeel Oost. Door de kandidatencommissie is ze op de conceptlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op nummer 11 gezet; een verkiesbare plaats waar zij zelf heel content mee is. Vanaf 1 december kunnen leden bij een referendum stemmen over de volgorde van de kandidaten op de conceptlijst.

Er is de komende tijd alle gelegenheid Nevin te ontmoeten en haar te bevragen over haar ambities als toekomstig Kamerlid. De eerste gelegenheid dat dit kan in Amsterdam is aanstaande zaterdag 26 november, tijdens een bijeenkomst met meerdere kandidaten in Boost, Ringdijk 44 in Amsterdam. Boost is de tijdelijke opvang voor statushouders die door bewoners in het stadsdeel is opgezet en gerund wordt door vrijwilligers: de opvolger van het project Gastvrij Oost. In de grote ontvangstzaal is ditmaal een bijeenkomst gepland met een aantal GroenLinkse kandidaten. De middag begint om 16.30 uur en duurt tot 18.30 uur, met een hapje en een drankje. Meer informatie over de aanwezige kandidaten en het aanmelden is hier te vinden.

Wie meer wil weten over Nevins motivatie kan terecht op haar website, www.nevinozutok.nl. Hier is ook het advies van de kandidatencommissie over Nevin te vinden.