Rick Vermin, nummer 2 op de lijst van GroenLinks Amsterdam Oost, ging afgelopen zaterdag samen met kandidaten uit andere stadsdelen aan de slag als fietsenmaker op het Haarlemmerplein.

Op zaterdag 15 februari stonden de lijsttrekkers van GroenLinks van verschillende stadsdelen en Rick Vermin, nummer 2 op de lijst in Oost, klaar op het Haarlemmerplein om gratis fietsreparaties te verrichten. Men kon  er terecht voor zaken als bandenplakken, fietskettingen laten smeren (met milieuvriendelijke olie), het monteren van fietsbellen en het controleren van de bandenspanning.

Veel mensen wisten de weg naar het Haarlemmerplein te vinden. Menig band is geplakt, kettingen zijn gesmeerd en gespannen en fietsbellen geplaatst. Velen konden hierdoor weer met hun opgeknapte fiets veilig de weg op.

Rick Vermin: “De fiets is onmisbaar in Amsterdam als schone, gezonde en compacte vorm van vervoer. We wilden daarom de fietsers in het zonnetje zetten en onze handen uit de mouwen steken om ze een handje te helpen.”

GroenLinks in Amsterdam heeft zich de afgelopen jaren steeds met succes sterk gemaakt voor extra brede fietspaden, meer fietsenrekken en veilige fietsstraten. Rick Vermin: “In Oost was de afgelopen jaren al veel aandacht voor de fiets, maar het kan nog beter. We willen graag meer veilige, brede en waar mogelijk vrijliggende fietspaden, meer fietsparkeerplaatsen en de veel harder rijdende scooters verbannen naar de rijbaan.”