Onze fractieleden in de Stadsdeelcommissie hebben een mooie overwinning behaald. Wel of geen vuurwerk op IJburg? Die vraag wordt komende twee weken voorgelegd aan alle IJburgers. Als er genoeg draagvlak voor is dan wordt IJburg volgend jaar misschien als eerste gebied in Amsterdam vuurwerkvrij.

Burgemeester Halsema wil voor komende jaarwisseling laten onderzoeken of er onder bewoners draagvlak is voor een vuurwerkvrij Amsterdam. IJburg wil daar niet op wachten en inventariseert de eerste 3 weken van december wat de bewoners van IJburg willen.

U kunt uw mening geven aan de leden van de stadsdeelcommissie die, aangevuld met twee enquêteurs, de meningen van bewoners van IJburg peilen.

  • Datum: zaterdag 8 en 15 december
  • Tijd: 11.00 tot 14.00 uur
  • Plaats: in een rode tent op het plein in het winkelcentrum van IJburg

Achtergrond

Omdat er tijdens de viering van Oud en Nieuw veel incidenten plaatsvinden (landelijk gemiddeld 11.000) heeft de overheid besloten dat gemeenten zelf de vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheden hebben om inwoners te stimuleren en te ondersteunen bij het organiseren van alternatieve activiteiten voor de oudejaarsviering.

Het onderzoek van OIS, met daaruit voortkomend de peiling op IJburg, is voorlopig de invulling die Amsterdam geeft aan dit besluit. De resultaten uit het onderzoek zijn uiterlijk 1 maart 2019 bekend.