Samen met Astrid Kuiper, Nevin Özütok, Mohammed Bachiri en Sevgi Cakici was ik zaterdag op bezoek bij de Turkse ouderen in het Karrewiel aan de Batjanstraat .

Het was een warme ontvangst. We spraken over de problemen waar zij tegen oplopen. Ze hebben die vaak met het invullen van formulieren. Zij missen professionele  begeleiding bij allerlei zaken.De werkgelegenheidsheidprojecten voor jongeren willen ze concreter. Zij zeggen "Wij hebben het als eerste generatie niet makkelijk gehad en we hoopten dat onze kinderen het gemakkelijker zouden hebben. Maar,zeggen de ouderen, "de discriminatie op de arbeidsmarkt zorgt dat onze jongeren niet aan een baan kunnen komen en mede daardoor hebben de zij het nu ook moeilijk.Dat moet stoppen."

We hebben uitgelegd dat ze voor beide zaken bij ons aan het goede adres zijn en dat onze lijst al laat zien dat wij de muticulturele samenleving een warm hart toedragen.Daarnaast hebben we beloofd dat we de contacten warm willen houden.

Belangstelling was er van  een journalist van het in de Benelux verschijnende weekblad Zaman en een Turks / Europese zender Samanyolu tv heeft van de bijeenkomst opnames gemaakt.