Met een webinar op 30 mei vanaf 15:00 wil GroenLinks Amsterdam Oost stil staan bij de organisaties die nu kwetsbare bewoners in Oost ondersteunen door gratis maaltijden klaar te maken. We gaan met ze in gesprek over hun werk en wat er allemaal bij komt kijken. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze sessie aan te sluiten!

 

De gevolgen van de coronapandemie zijn voor iedereen groot. En sommige mensen kunnen nu alle hulp gebruiken. Verschillende organisaties, zoals Buurthulp Oost, Buurthuis Archipel, Elthetokerk, Samen Vooruit en Dappere Dames komen momenteel in actie om kwetsbare bewoners in Oost te ondersteunen door gratis maaltijden klaar te maken en uit te delen. Vrijwilligers bereiden tientallen maaltijden per dag, anderen staan klaar om op de fiets alles rond te brengen. Bij zulke bijzondere initiatieven wil GroenLinks Amsterdam Oost graag stilstaan, met een webinar op 30 mei, 15.00u.

We horen wat deze vrijwillige initiatieven nu voor elkaar krijgen, waarom dat belangrijk is, en wat daar allemaal bij komt kijken. Te gast zijn Tim Doornewaard, projectleider van Samen Vooruit en actief bij de Elthetokerk en Malika Frindi, voorzitter van stichting Dappere Dames. Zij zullen vertellen over hun werk en hun ervaringen in het helpen van onze buurtbewoners. Daarnaast schuift Amsterdams gemeenteraadslid Tirza de Fockert aan, portefeuillehouder armoede voor GroenLinks in Amsterdam. Maria Mos, lid van de stadsdeelcommissie Oost namens GroenLinks, gaat met de gasten in gesprek.

Wat: Webinar buurtsteun in Oost

Wanneer: Zaterdag 30 mei. Inloop om bij te praten vanaf 14.30u, start programma om 15.00u. Einde: 16.00u

Wie: Tim Doornewaard, Malika Frindi en Tirza de Fockert, onder leiding van Maria Mos. 
Waar: Digitaal! Aanmelden is noodzakelijk en kan hier. Deelnemers ontvangen de link naar de online bijeenkomst op 30 mei.