Vorige week zijn we als stadsdeelcommissieleden in gesprek gegaan met de leden van GroenLinks Oost over onze prioriteiten en hebben we vooral geluisterd naar wat zij vinden van Oost, hun buurt en het nieuwe bestuurlijke stelsel.

Het nieuwe stelsel heeft gezorgd voor veel verwarring en onrust, maar we proberen onze rol zo goed mogelijk op te pakken. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan door de actie ‘IJburg vuurwerkvrij’.  Voor de komende tijd hebben we de volgende prioriteiten voor Oost:

  • IJburg: duurzaamheid & vergroening

  • Indische buurt: veiligheid

      Oostelijke Havengebied: bewonersparticipatie

  • Oud Oost: Energietransitie

  • Watergraafsmeer: diversiteit

De onderwerpen waren herkenbaar voor de leden. Een vraag die bijvoorbeeld naar voren kwam was:  hoe zorgen we dat de energietransitie betaalbaar is voor iedereen, ook door bewoners van huurhuizen? Daarnaast bleek het voor actieve bewoners van Oost onduidelijk hoe zij invloed kunnen uitoefenen en wat de rol is van de stadsdeelcommissie, het dagelijkse bestuurder en de gemeenteraad. De stadsdeelcommissie wordt daardoor soms overgeslagen en mensen gaan meteen inspreken bij de gemeenteraad. Op de vergadering werd geopperd om hierover een overzicht te maken: heb je een vraag over... dan kun je terecht bij... We gaan hiermee aan de de slag!  

Heb je een vraag, wil je eens doorpraten over een van de thema’s of is er een ander onderwerp waarover je graag in gesprek wil met de stadsdeelcommissieleden van GroenLinks Oost? Neem vooral contact op met ons!

 

Fenna Swart IJburg, f.swart@amsterdam.nl

Daphne Meijer Indische Buurt en Oostelijk Havengebied, d.meijer@amsterdam.nl

Matthijs Joosten Oud Oost, matthijs.joosten@amsterdam.nl

Maria Mos Watergraafsmeer, Maria.Mos@amsterdam.nl