De kern van het werk van de fractieondersteuner is het administratief en organisatorisch bijstaan van de fractie. De fractieondersteuner notuleert en houdt de agenda van bijeenkomsten en uitnodigingen bij. Je zorgt voor stabiliteit en vindt het leuk om dingen goed te regelen. Het organiseren van een bijeenkomst af en toe hoort er ook bij; eigen inbreng waarderen we enorm.

We zoeken iemand die graag kennis maakt met onze politieke arena: het lokale werk, in dit geval in Stadsdeel Oost en de vier gebieden. We verwachten dat je in elk geval één keer per week één avond beschikbaar bent voor een vergadering en dat je hiernaast structureel een aantal zaken bijhoud. We denken zelf dat iemand met interesse in nieuwe woonwijken en verkeer in korte tijd veel kan leren en bijdragen. Mobiliteit en natuurbeheer komen ook vaak voorbij. Maar de fractieondersteuner kan zich ook specialiseren in heel andere onderwerpen. Te denken valt aan jongeren of armoede. Dat is aan jou.

Wij bieden een vrijwilligersvergoeding van € 180,- per maand. Wij willen rond 1 juni starten. Ons voorstel is om na zes maanden de samenwerking te evalueren. Reacties graag voor 24 mei 2022. De gesprekken vinden in beginsel plaats op 29 mei.

Mocht je vragen hebben of meer informatie zoeken dan kun je altijd contact opnemen met de huidige fractieondersteuner via rutten.at@gmail.com. Sollicitaties kunnen naar fractieondersteuneroost@gmail.com.