Als fractievolger doe je mee in de stadsdeelcommissiefractievergaderingen. Op die manier kun je goed zien waar de commissie zich mee bezighoudt, en wat het betekent om lid van de fractie te zijn. Dit is dus ook zeker een mooie gelegenheid voor mensen die overwegen zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen volgend jaar! 

Wat doe je als fractievolger?

-       Je neemt deel aan de fractievergaderingen (twee keer per maand) en denkt mee over de meningsvorming en bijdrage van de fractie in de stadsdeelcommissievergadering.

-       In overleg met de fractie lees je stukken over specifieke thema’s die je interesse hebben (bijvoorbeeld: herinrichting van een straat of nieuwbouw bij je in de buurt; aanpak overlast zomerrecreatie; voedselsteuninitiatieven).

-       Als meedenker kun je gevraagd worden of je naar een bijeenkomst in jouw wijk of rond een voor jou interessant thema kunt gaan wanneer niemand van de SDC-fractie aanwezig kan zijn.

Wat hebben we te bieden?

-       Een kans om ervaring op te doen in de stadsdeelpolitiek.

-       Samenwerking in een gezellig team.

-       De ruimte om je lokaal in te zetten voor groene en linkse idealen.

Heb je interesse? 

Op donderdagavond 6 mei houden we een open (digitale) fractievergadering: zo kun je meemaken hoe een fractievergadering verloopt en wat voor onderwerpen er zoal langskomen. In deze fractievergadering bereiden we onze bijdrage voor de stadsdeelcommissievergadering van dinsdag 11 mei voor. Als je mee wilt kijken en praten, meld je dan uiterlijk dinsdag 4 mei aan door te mailen naar Maria Mos, maria.mos@amsterdam.nl. Je ontvangt dan een link voor de vergadering, en een link naar de vergaderstukken en de agenda voor de fractievergadering. 

Als je interesse hebt om fractievolger te worden, stuur dan uiterlijk zaterdag 15 mei een mail met cv en motivatie naar Maria Mos, maria.mos@amsterdam.nl. De fractie leest de aanmeldingen, en gaat met geïnteresseerden in de week erna in gesprek.