Dierenwelzijn is voor mij als buurtpolitica en fractievoorzitter van GroenLinks (stadsdeel Oost) altijd een belangrijk thema geweest, en het speelde ook al een rol tijdens de onderhandelingen voor het coalitie akkoord dat destijds werd gesloten. Zo is onder meer de nota dierenwelzijn Zeeburg er gekomen, al was dat in zekere zin alleen nog maar op papier. Ik wilde ook graag de plannen op het gebied van dierenwelzijn in de praktijk brengen. Tja, en wat kun je dan doen:

zorgen voor voldoende en goede uitrenplekken, zorgen voor goed beheer van flora en fauna, en zorgen dat overlast veroorzaakt door dieren op een humane manier wordt aangepakt.

Als GroenLinkser zet ik mij in voor de zwakkeren in de samenleving en volgens mij horen dieren en met name honden daarbij. Daarom ga ik op  4 oktober , “dierendag”,  mij letterlijk inzetten voor een kwetsbaar dier, namelijk de “asiel hond”.   Ik ga 12 uur lang in een hondenhok zitten en meedoen aan de actie "ik heb een hondenleven" van het dierenopvangcentrum Amsterdam.

Het ‘ zitten’ vindt plaats van 8u tot 20u. Ik probeer daarmee geld en goederen op te halen voor de aanleg van een betere uitrenplek en voor spullen die de honden kunnen gebruiken.

Honden zijn altijd trouwe maatjes in mijn leven geweest. Van kleins af aan ben ik door honden omringd. Vaak kreeg ik ze van iemand die er niet voor kon zorgen of ik haalde ze uit het asiel. Dit omdat ik vind dat honden (en katten) een tweede kans moet kunnen krijgen. Moet een hond door wat voor omstandigheden dan ook tijdelijk ondergebracht worden in een asiel, dan moeten ze ook de ruimte kunnen krijgen om zich lekker uit te kunnen leven en weer lekker moe van het spelen en snuffelen naar hun hok terug kunnen. Hierdoor zijn ze minder gestrest bij het verblijf in het asiel.

Help mij hierbij en doneer een bedrag zodat deze honden een beter verblijf krijgen. Je kunt mij die dag bezoeken en/of volgen via Twitter en facebook en webcam. Steun samen met mij deze honden.

http://www.justgiving.nl/pages/1348-astrid-kuiper

Astrid (ook namens mijn huidige hond Deuce)