Frans van de Laar
Frans van de Laar

Amsterdamspeld uit waardering voor Frans van de Laar

Ons voormalig deelraadslid Frans van de Laar is zondag 11 juni onderscheiden met de Amsterdamspeld. In het Polanentheater in Amsterdam West ontving hij deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het culturele leven, het onderwijs en de politiek.

Frans van de Laar is dit jaar vijftig jaar actief als speler en organisator verbonden aan Theatergroep 'O', de oudste amateurtheatervereniging van Amsterdam. Reden voor een feest in het Polanentheater en voor een blijk van waardering van de stad Amsterdam, in de vorm van de speld - het Amsterdamse lintje. Behalve als acteur in de jaarlijkse voorstellingen van Theatergroep 'O' kennen generaties Amsterdammers Frans ook als hun vroegere 'meester', want decennialang stond hij voor de klas, in het basisonderwijs en later ook in het VMBO. Hij werkte als directeur in het middelbaar onderwijs in Amsterdam West en begeleidde fusies van scholen.

Hiernaast vond hij de tijd om als bewoner van Oost (als geboren en getogen Dapperbuurter en meer recent als bewoner van het Oostelijk Havengebied) namens GroenLinks twaalf jaar actief te zijn in de stadsdeelpolitiek van Oost, als duo-deelraadslid met de specialisatie onderwijs.

GroenLinks Amsterdam Oost sluit zich graag aan bij alle hartelijke en verstandige woorden die er over de maatschappelijke inzet van Frans van de Laar zijn gezegd. Wij wensen je nog vele jaren op het toneel en bij ons in de afdeling, Frans!