Op zaterdag 13 april organiseert de Werkgroep Wonen en Ruimtelijke Ordening op Zeeburgereiland een bijeenkomst over wooncoöperaties. We zijn te gast bij de coöperatieve vereniging bewoners Akropolistoren. Een bewonerscoöperatie die het een aantal jaren geleden is gelukt hun eigen woningen te bouwen met De Alliantie. Dat was nog niet zo eenvoudig en hier gaan we het op 13 april over hebben.

Hoewel de Gemeente Amsterdam heel positief staat tegenover coöperaties, kost het toch jaren om projecten te laten slagen. Ervaringsdeskundigen komen vertellen wat wooncoöperaties nodig hebben, in eerste instantie van de politiek (en van de bank...).

Aanwezigen

Merel Talbi van de GL-fractie in Oost leidt de bijeenkomst. Ontwikkelaar en adviseur Eric Armory is aanwezig, evenals adviseur Clemens Mol van !Woon, een vertegenwoordiger namens de woningbouwcorporaties en een aantal initiatiefnemers van de Akropolistoren, Bajesdorp (o.v.) en De Torteltuin. Wie wil, kan vooraf of achteraf de recente ontwikkelingen op het Zeeburgereiland verkennen.

Locatie: Akropolistoren, Zeeburgereiland

De Akropolistoren ligt naast de oprit naar de Schellingwouderbrug. Hoe kom je daar?

  • Met de fiets via de Zeeburgerdijk en de Amsterdamse Brug of, komend uit Noord, via de Oranjesluizen of de Schellingwouderbrug.
  • Bus 37 rijdt van het Amstelstation via het Muiderpoortstation naar Station Noord en vice versa en stopt op loopafstand van de toren.
  • Ook kun je vanaf het Centraal Station tram 26 nemen richting IJburg, uitstappen halte Zuiderzeeweg.
  • De pont vanaf Sporenburg naar het Zeeburgereiland vaart niet op zaterdagen, helaas.

Er is plek voor 45 personen, dus meld je even aan alsjeblieft, via wonen@groenlinksamsterdam.nl.