Moet de klimaatambitie van GroenLinks scherper dan 55% CO2-reductie in 2030? Moet het collegegeld omlaag? Is een ‘voetinkomen’ van 500 euro een goed idee? En vind je dat jongeren zonder verblijfspapieren hun opleiding in Nederland af moeten kunnen maken?

Over deze onderwerpen gaan we graag met elkaar in gesprek. Want volgende week zaterdag is het verkiezingscongres en stemmen we over 349 amendementen die zijn ingediend op het verkiezingsprogramma. We hebben een viertal amendementen geselecteerd om samen te bespreken: de nummers 14, 151, 179 en 305. Bekijk ze van tevoren in de congreskrant. Het zijn amendementen in categorie 3, die van het partijbestuur een negatief stemadvies hebben gekregen. De indieners geven toelichting en daarna is er ruimte voor vragen en debat. 

Is er een ander amendement of onderwerp uit het verkiezingsprogramma dat jij graag zou bespreken? Laat het ons weten via groenlinksoost@gmail.com. We houden tijd vrij om ook een aantal andere amendementen (kort) aan bod te laten komen.
 

Wat: Amendementenavond Amsterdam Oost
Wanneer: 20 Januari 20:00 - 21:30
Waar: Online
Aanmelden: Meld je aan op dit formulier, we sturen de zoomlink een dag van tevoren.