Toegankelijkheid

GroenLinks wil dat iedereen kan participeren, ook mensen met een functiebeperking. Daarom staat toegankelijkheid al lang hoog in het vaandel bij GroenLinks.

Veel te hoge brievenbussen, drempels bij winkels en obstakels bij de toegang tot het openbaar vervoer zijn slechts een paar voorbeelden van obstakels die iemand met een functiebeperking tegenkomt. Mensen zonder beperking zijn zich lang niet altijd bewust van deze obstakels, die het moeilijk maken gewoon mee te doen in de maatschappij.  Het is een permanent proces om bewustzijn te creëren en dit mee te nemen bij het ontwikkelen van beleid.

Dankzij GroenLinks is in Oost Agenda 22 aangenomen. Dit zijn 22 regels die beleidsmakers helpen om voorzieningen toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, of het nu om wonen, werk of vrije tijd gaat. Het is belangrijk deze mensen al vroeg te betrekken bij beleidsplannen, ook omdat latere aanpassingen vaak veel duurder zijn. GroenLinks wil hierdoor zorgen dat mensen met een beperking zoveel mogelijk zelfstandig kunnen zijn.