Parken

Parken zijn de groene longen van ons stadsdeel. Het beschermen van groen en natuur is voor GroenLinks een topprioriteit. GroenLinks wil dat alle bewoners van Oost in onze parken kunnen recreëren.

De parken in Oost hebben elk hun eigen karakter. Parken zijn er om in te recreëren en in te sporten, maar niet om er te parkeren. GroenLinks vind dat parken autovrij moeten blijven. Scooters moeten geweerd blijven worden uit alle parken, zodat zij een rustige, groene en veilige plek blijven.

Oosterpark: Een echt stadspark waar GroenLinks stevig in wil  investeren door achterstallig onderhoud eindelijk aan te pakken. Dit zal zowel het groen als de  waterhuishouding sterk verbeteren. Bovendien wil GroenLinks meer voorzieningen in park zoals een speelplaats, terras en sportplek. Het aantal grote evenementen blijft beperkt.

Diemerpark: Dit park heeft een hoge ecologische waarde die GroenLinks wil beschermen en behouden. Het is bijvoorbeeld de kraamkamer van de ringslang en de rugstreeppad. Parkerenziet GroenLinks het liefst buiten het park, zoals omwonenden ook graag willen. Brommers mogen niet door het park rijden.

Flevopark: Ook dit park heeft een hoge ecologische waarde, die GroenLinks wil behouden en versterken. Daarom moeten kunstlicht en lawaaiuit het park geweerd worden. De waterhuishouding van het park moet verbeterd worden om er droog te kunnen picknicken. Daarnaast werkt GroenLinks met alle betrokkenen aan een duurzame oplossing voor het Flevoparkbad en de ligweide.

Jeugdland bij het Flevopark is een waardevolle plek waar kinderen groenten kunnen verbouwen, dieren aaien en bouwen aan vlotten en houten paleizen.

Park Frankendael: Dit prachtige stadspark met mooie bomen en planten moet een speelplek bieden voor het hele gezin. GroenLinks vindt het een geschikte plek voor kleine evenementen, zoals Pure markt.