Rick is een bevlogen bestuurder met een groot hart voor duurzaamheid en sociale ongelijkheid. Voor de huidige bestuursperiode 2018-2022 is Rick door het college van B & W benoemd tot dagelijks bestuurder in Oost. Hiermee verandert in de praktijk eigenlijk weinig, want vanaf 2014 was Rick fractievoorzitter en in 2017 werd hij, nog in het oude stelsel, gekozen tot dagelijks bestuurder. Zijn portefeuilles zijn: Openbare Ruimte heel en schoon, Afval en grondstoffen, Vergunning toezicht handhaving openbare ruimte, Verkeer vervoer en parkeren, Milieu & water, Duurzaamheid en Participatie & democratisering. Hij heeft hiernaast als gebied Indische Buurt /Oostelijk Havengebied onder zijn hoede.

'Stadsdeel Oost is een snel groeiend stadsdeel met een immense diversiteit aan gebieden van Betondorp tot IJburg en van de Dapperbuurt tot de Weesperzijde. Elk stukje Oost heeft zijn eigen charmes en aandachtspunten. Het zorgen voor een stadsdeel waar iedereen een even grote kans heeft om zijn talenten te ontplooien en benutten vraagt veel inzet en aandacht, maar leidt tot een leefbare en aangename stad. Als bestuurder ben ik hier dagelijks mee bezig, voor kwetsbare meiden die een veilige omgeving nodig hebben, voor jongeren die een baan zoeken, voor mensen die zorg nodig hebben of eenzaam zijn. Net zoals dat ik me keihard inzet voor al die mensen die zo graag stappen willen zetten naar een duurzame stad, met elkaar kunnen we zo veel bereiken voor Amsterdam Oost.’

Rick woont ruim 20 jaar in Amsterdam waarvan alweer 10 jaar in Oost. Hij woonde eerder in het Oostelijk Havengebied en in de Transvaalbuurt. Hij woont nu met zijn vriendin en twee dochters in Oostpoort.