Nieuws gefilterd op Fractie

GroenLinks wint in Oost, Nevin vertrekt naar Den Haag

Nevin wormenhotel Zeeburgereiland GFT bewoners

Wauw, wat een uitslag!!!! Hiermee kunnen we hopelijk Nederland gaan veranderen! Het slechte nieuws is natuurlijk wel dat Nevin Özütok, Dagelijks Bestuurder namens GroenLinks, Oost gaat verlaten om landelijk haar goede werk voort te zetten. Als haar fractiegenoten feliciteren we Nevin van harte met haar zetel in de Tweede Kamer en wensen haar veel succes!

Lees verder

Zorgen om de Turkse democratie

De afgelopen dagen waren een nachtmerrie voor Turkije. Ik heb niet zo’n last van het getoeter om bij ieder schokkende gebeurtenis in Nederland of daarbuiten mijn standpunt kenbaar te maken. Dat vind ik niet boeiend. Maar afgelopen vrijdag voltrok zich een fundamentele gebeurtenis, die de hokjesgeest overstijgt en die het voor mij noodzakelijk maakt me uit te spreken. Door de trieste gebeurtenissen in Turkije, die ook hun effecten in Nederland hebben, heb ik besloten om het ditmaal wel te doen.

Lees verder

Gezond Gewicht: een beweging in Oost

In 2013 is de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht van start gegaan. Een programma dat als doel heeft om overgewicht en obesitas onder de Amsterdamse jeugd terug te dringen. Een lastige uitdaging, omdat dit vraagt om een gedragsverandering en een verandering van levensstijl. Hier in stadsdeel Oost zijn we hier zeer voortvarend mee aan de slag gegaan en dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Lees verder

Laat van je horen over de Dapperbuurt

Afgelopen dinsdag hadden we het in de vergadering van de Bestuurscommissie over massagesalons. Daar moesten er vooral niet te veel van komen, in de Dapperbuurt. Dit naar aanleiding van een voor de rest taai onderwerp: de actualisering van het Bestemmingsplan Dapperbuurt. Eerder hield het stadsdeel een schouw, waarover hier meer.

Lees verder