Altijd al voorzitter willen worden? Dit is jouw kans!

Voor de GroenLinks afdeling Amsterdam Oost, één van de grootste GroenLinks afdelingen van Amsterdam, zijn we op zoek naar een nieuwe, energieke Voorzitter. De termijn van de huidige voorzitter verstrijkt binnenkort.

GroenLinks is afgelopen verkiezingen in Oost de grootste partij geworden! Daardoor zijn er vier GroenLinks kandidaten verkozen in de stadsdeelcommissie van Oost. Zij vormen komende vier jaar een fractie en adviseren het dagelijks bestuur van Oost en de gemeenteraad over wat er speelt in Amsterdam Oost. Het bestuur van Oost heeft als taak om hen daarin te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de ‘partij GroenLinks Oost’ goed functioneert. Een uitdaging omdat het bestuurlijke stelsel in de stadsdelen op de schop is gegaan en we als GroenLinks Oost willen dat onze leden in de stadsdeelcommissie zo goed mogelijk hun taak kunnen uitvoeren!

Taken:

  • Zorg dragen voor het reilen en zeilen van de afdeling GroenLinks Oost.
  • Zorgen voor binding binnen de afdeling GroenLinks Oost.
  • Vergaderingen voorzitten van het bestuur en de Algemene Ledenvergaderingen.
  • Het organiseren van Algemene Ledenvergaderingen.
  • Contact onderhouden met onder andere de fractie, andere GroenLinks stadsdeelbesturen en bestuur van GroenLinks Amsterdam.

Het kost enkele uren per maand, in de aanloop naar bijvoorbeeld een ALV kan dit iets meer zijn. Het bestuur bestaat verder uit drie personen die al enige tijd in het bestuur zitten en daardoor de voorzitter kunnen ondersteunen met hun ervaring. De functie heeft een termijn van 2 jaar. Vragen of interesse? Neem dan contact op met Jeroen van Dijk via: groenlinksoost@gmail.com. Op 18 juni willen we de kandidaatvoorzitter voordragen bij de ALV. We willen daarom vragen om voor 11 juni contact op te nemen met ons.