De Weesperzijde wordt tussen de Torontobrug en de Schollenbrug heringericht als fietsstraat. De GroenLinks-fractie is blij met dit voorstel van dagelijks bestuurder Rick Vermin. De Weesperzijde is een belangrijke fietsroute voor de stad. Tevens zullen flink wat parkeerplekken verdwijnen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor fietser en voetganger. De werkzaamheden van de Weesperzijde-zuid, het gedeelte tussen de Schollenbrug en de roeivereniging de Hoop, zijn inmiddels begonnen. De Weesperzijde-midden is daarna aan de beurt. Dit is het gedeelte tussen de roeivereniging de Hoop en de Ruyschstraat.

In totaal zullen er 42 parkeerplekken verdwijnen aan de Weesperzijde-midden. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor groen, ruimte voor de voetganger en kan de fietsroute optimaal worden ingepast. Ook zal het gedeelte tussen het fietspad en de Ruyschstraat een fietsstraat worden met rood asfalt en zal de kruising met de Ruyschstraat worden verbeterd. “Ik ben erg blij met dit definitieve ontwerp,” aldus stadsdeelcommissielid Koen Vanhellemont. “Het wordt een mooie groene strook, met veel ruimte voor de voetganger. Ik ben ook erg blij dat de fietsroute langs de Amstel aantrekkelijker en veiliger wordt gemaakt. Dat laatste is ook broodnodig.”

Meer informatie over de herinrichting van de Weesperzijde is te vinden op https://www.amsterdam.nl/projecten/weesperzijde/.