We zijn ontzettend blij en trots om mee te delen dat de GroenLinks lijst voor de Stadsdeelcommissie van Amsterdam Oost is vastgesteld! Met 10 kandidaten met stuk voor stuk een sterk eigen verhaal en motivatie waarom zij zich willen inzetten voor het stadsdeel, zijn wij klaar voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 en zeker van een goede vertegenwoordiging in het stadsdeel. Ook hebben de 2 kandidaat-bestuursleden zich voorgesteld, en ook van hen kunnen we met trots zeggen dat de leden hen hebben aangesteld en zij het bestuur gaan versterken. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Tijdens de digitale Algemene Leden Vergadering op 25 november hebben de kandidaten zich voorgesteld en aan de leden uitgelegd waarom zij zich kandidaat hebben gesteld. Er was een goede opkomst en een aantal goede kritische vragen van de leden, die met enthousiasme zijn beantwoord. Daarna kwam lijsttrekker van GroenLinks Amsterdam Rutger Groot Wassink die de campagne aftrapte, en ons meenam in de grootste thema's waarvoor we ons gaan inzetten zoals verduurzaming van de stad, de woningmarkt, en gelijke kansen.

Na de ALV hadden de leden tijd om online te stemmen voor de Stadsdeelcommissie- en bestuursleden. We zijn blij dat alle kandidaten zijn verkozen!

Hieronder vinden jullie de definitieve kandidatenlijst zoals die door de ALV is vastgesteld.

1. Merel Talbi
2. Mustapha Nahari
3. Imelda Tjon-Fo
4. Dennis van Velzen
5. Tamara Breugelmans
6. Eelco Jacobs
7. Michel Soomers
8. Daphne Meijer
9. Maria Mos
10. Rick Vermin

Ook verwelkomen we in het bestuur met veel plezier Carmen Sauren als nieuwe Secretaris, en Marjolein van Doorn als nieuw Algemeen Bestuurslid. Alle kandidaten & nieuwe bestuursleden stellen zich heel graag binnenkort aan jullie voor! We bedanken Thomas Bartels en Diederik Imfeld voor hun tomeloze inzet de afgelopen tijd, en zullen hen gaan missen in het bestuur. Tot slot, een woord van dank aan de Kandidatencommissie, bestaande uit Lieke Thesingh, Thijs de Jong, Devika Partiman, Jort Schuitemaker en Aisha Schol. Het was erg fijn samenwerken met dit team! 

Voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 moet er nog ontzettend veel gebeuren. Lijkt het je leuk om mee te helpen in de campagne? Stuur dan een mailtje naar groenlinksoost@gmail.com of kijk eens hier!